Hrníčkové linecké cukroví s marmeládou

Hrníčkové linecké cukroví s marmeládou

Linecké cukroví a Vánoce patří v našich končinách neodmyslitelně k sobě. Velice oblíbené je hrníčkové linecké cukroví. Samozřejmě každý má jiný recept, vyzkoušejte buď tento, nebo se podívejte ještě na další recepty na tradiční linecké.

INGREDIENCE

  • 1/2 hrnku celých oloupaných mandlí
  • 2 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 plátky nesoleného másla pokojové teploty
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku malinového džemu
  • 1/2 hrnku práškového cukru

POSTUP

  1. Přichystejte si pánev a na mírném ohni oprahněte mandle po dobu zhruba 8 až 10 minut.
  2. Neustále je míchejte, aby se vám nespálily.
  3. Poté je nechejte úplně vychladnout.
  4. Vytvořte mandlovou mouku.
  5. Vložte mandle do misky společně s 1/2 hrnku mouky.
  6. Za pomoci kuchyňského robotu vytvořte jemnou mouku.
  7. Poté přidejte zbývajícího 1 a 3/4 hrnku mouky a ještě sůl.
  8. Promíchejte a mouku dejte bokem.
  9. Vytvořte si máslový krém s cukrem.
  10. Dejte máslo a cukr do misky a směs mixujte elektrickým ručním mixérem po dobu zhruba 3 minut.
  11. Přidejte vejce a vanilku.
  12. Zastavte mixér, krém po stranách seškrábněte gumovou stěrkou.
  13. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a ještě směs mixujte zhruba 1 minutu.
  14. Přidejte mouku.
  15. Zastavte mixér, opět seškrábněte krém po stranách mísy a přidejte mouku, kterou jste si na začátku připravili (mandlová a hladká mouka).
  16. Ještě asi 30 sekund těsto směs mixujte.
  17. Rozdělte si těsto na 2 stejné části.
  18. Zabalte jednotlivé části do potravinové folie a vložte je alespoň na 1 hodinu do lednice.
  19. Vyjměte jednu část těsta z lednice a rozválejte ho na plát tlustý asi 5 mm.
  20. Vyřežte z něj třeba kolečka (či jiný tvar, to je na vás).
  21. Vyříznutá kolečka dejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte bokem.
  22. Vytáhněte druhou část těsta, rozválejte ho opět na plát tlustý asi 5 mm a vyřežte z něj opět kolečka.
  23. Uprostřed nich ještě udělejte malá kolečka.
  24. Cukroví umístěte na plech vyložený pečicím papírem.
  25. Rozehřejte si troubu na 180 °C.
  26. Vložte plechy do trouby a pečte linecké cukroví zhruba 9 až 11 minut, dokud nejsou kolečka zlatohnědá.
  27. Nechejte je úplně vychladnout.
  28. Kolečka bez vyříznutých koleček uprostřed natřete marmeládou a nalepte na ně kolečka s vyříznutým kolečkem uprostřed.
  29. Linecké cukroví obalte ještě v práškovém cukru. 
Plátky cukroví slepené marmeládou a posypané moučkovým cukrem.
www.thekitchn.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem testu?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.