Při podzimu bývá velká sklizeň hrušek a jablek. Právě marmeláda z hrušek vám skvěle poslouží třeba při vymazávání vánočního cukroví.
Ingredience
- 1kg hrušek
 - 125ml vody
 - 2 celé skořice
 - 4-5ks hřebíčku
 - 500g želírovacího cukru 2:1
 
Postup
- Nejprve hrušky omyjte, oloupejte, zbavte jadýrek a poté nakrájejte na menší kousky.
 - Nakrájené hrušky dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte do změknutí.
 - Poté, co se začnou rozpadat, pomocí mixéru hrušky rozmixujte na kaši.
 - Přidejte želírovací cukr, skořici, hřebíček a vařte 5-8 minut do zhoustnutí.
 - Pro zkoušku kápněte marmeládu na studený povrch a pokud začne tuhnout, je hotová.
 - Ještě horkou marmeládu rozdělte do čistých sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru.
 - Takto je nechte vychladnout a skladujte na chladném místě.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček