Hummus

Hummus

Málokdo tuto pomazánku z cizrny a pasty tahini nezná. Vyzkoušejte náš recept na domácí hummus, který je rychlý a snadný, krémový a chutná tak skvěle a svěže!

Ingredience

  • 1/3 šálku kvalitního tahini
  • 2–4 lžíce studené vody nebo více, je-li třeba
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 čajové lžičky mletého římského kmínu
  • 3/4 čajové lžičky mořské soli
  • 2 střední stroužky česneku, oloupané a lisované
  • šťáva z 1 citronu (2–3 lžíce)
  • 1 plechovka cizrny (cca 420 g), propláchnuté a scezené
  • volitelné toppingy: olivový olej, nasekaná čerstvá petrželka, mletá paprika, opražené piniové oříšky

Postup

  1. Dejte do mixéru tahini, studenou vodu, olivový olej, římský kmín, sůl, česnek a citronovou šťávu.
  2. Rozmixujte na hladké pyré.
  3. Přidejte cizrnu.
  4. Rozmixujte opět do hladka.
  5. Pokud se vám bude zdát pyré příliš husté, přidejte další lžíci nebo dvě vody.
  6. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby solí, římským kmínem nebo citronovou šťávou.
  7. Ihned podávejte ozdobené libovolným toppingem.
Luštěninová pomazánka s citronem a tahini pastou v mističce obložená čerstvou zeleninou.
www.gimmesomeoven.com

Inspirujte se dalšími skvělými recepty na cizrnové saláty plné vitamínů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.