Husa s omáčkou z černého rybízu

Husa s omáčkou z černého rybízu

Vyzkoušejte si pokrm velmi idylický pokrmu podávanému na americké díkůvzdání. Američané sice pečou krocana, avšak vy si můžete tuto dobrotu vymazlit i s husou.

Ingredience na husu

  • 1 husa
  • Sůl
  • 5-7 citrusových plodů (citron, limetka, grep, pomeranč)

Ingredience na omáčku

  • 2 hrnky sektu
  • 1/2 hrnku džemu z černého rybízu
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  • Husu nechte ohřát na pokojovou teplotu, aby se vám s ní lépe pracovalo.
  • Upravte si rošt trouby do spodní třetiny a předehřejte na 120°C.
  • Vyložte pekáč alobalem.
  • Husu očistěte a omyjte. Odstraňte z ní přebytečný tuk.
  • Pomocí párátka napíchněte husí kůži na prsa a stehno, aniž byste maso propíchli, a to tolikrát, kolikrát je to možné, nebo alespoň 1cm od sebe. (Nepíchejte příliš hluboko)
  • Obě strany a vnitřek husy posypejte velkým množstvím soli.
  • Vnitřek husy naplňte citrusy. Pomocí několika párátek utěsněte spodní část husy, abyste citrusy zajistili. Položte husu do pekáče prsní stranou nahoru.
  • Pečte, dokud se kůže nezbarví dozlatova 8 až 10 hodin.
  • Pokud hodláte husu okamžitě podávat, zahřejte troubu na 260°C (500 ° F), aby husa zhnědla a pečte dalších 5 až 10 minut.
  • Zatímco odpočíváte (nebo ohříváte) husu, připravte si ovocnou omáčku. Rozpusťte bramborový škrob v několika polévkových lžících sektu.
  • Zahřejte do bodu varu zbytek šumivého vína se zázvorovým práškem v malé pánvi a nechte 10 minut vařit, aby se alkohol odpařil. Přidejte džem z černého rybízu a špetku soli. 
  • Když se směs začne vařit, dochuťte ji a upravte chuť přidáním více vína nebo naopak džemu.
  • Kukuřičný škrobu znovu promíchejte, aby se škrob úplně rozpustil a nalijte za současného míchání do omáčky. Přidávejte kukuřičný škrob do té doby, než bude mít omáčka dostatečnou hustotu.
  • Vyjměte husu z trouby a nakrájejte na kousky. Podávejte s ovocnou omáčkou po boku.
Upečená husa s omáčkou z černého rybízu
Zdroj: omnivorescookbook.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.