Recept je součástí kulturního a gastronomického dědictví Francie.
Připravte si tuto specialitu a ohromte své hosty!
Ingredience
- 500 g husích jater (jako alternativu lze připravit také kachní játra foie gras)
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 3 lžíce sladkého bílého vína dle vlastní chuti
Postup
- Ve víně rozpusťte sůl a poté přimíchejte pepř.
- Touto směsí zalijte játra z husy a nechte stát v lednici 12 hodin.
- Předehřejte troubu na 120 °C a umístěte do ní, vodou naplněnou, nádobu.
- Marinované kousky foie gras zabalte do misky na paštiku a zakryjte alobalem.
- Formu vložte do nádoby s vodou, která je už v troubě a pečte 50 minut, při teplotě 120 °C.
- Hotovou paštiku nechte vychladnout, odstraňte z ní přebytečný tuk a vložte na 24 hodin do lednice.
- Takto připravený pokrm vám v lednici vydrží až 5 dní, pokud jej uzavřete do vzduchotěsné nádoby.

Že ještě nemáte domácí gril na elektřinu? Vybrat vám jej pomůžou naše recenze elektrických grilů.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček