Tento recept na italské houbové rizoto oceníte jistě vždy, ale nejvíce na přelomu léta s podzimem, kdy můžete použít jakékoliv lesní houby, které si sami nasbíráte.
Ingredience
- 500g rýže arborio
- 250g čerstvých hříbků nebo žampionů
- 1 cibule
- 100ml bílého suchého vína
- 1 litr vývaru (masový, zeleninový nebo bujón)
- 100g strouhaného parmezánu
- máslo nebo olivový olej
Postup
- Čerstvé houby očistěte, nakrájejte na proužky nebo na kostičky. Sušené houby namočte na 20 minut do vlažné vody, sceďte, vymačkejte z nich vodu a nahrubo nasekejte.
- Na pánvi poduste cibuli na másle nebo na olivovém oleji. Zvyšte teplotu a přidejte houby, které nechejte několik minut restovat, aby pustili chuť a změkly.
- Přidejte rýži a nechte ji nasáknout tekutinami z cibule a hub. Poté, co rýže změní barvu na křídově bílou, přidejte bílé víno a přiveďte k varu.
- Poté přilijte vývar po jedné naběračce, přičemž přiveďte každou naběračku vývaru k bodu varu a poté přidávejte další. Vařte cca 20 minut.
- Poté, co je rýže hotová, odstavte ji a přisypte nastrouhaný sýr. Případně, pokud máte rádi bohatě krémové rizoto, přidejte další kousek másla a promíchejte.
- Ihned podávejte.

Vyzkoušejte také rizoto s vepřovým masem. Chutné, snadné a hotové do pár minut.

 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček