Jablečné řezy s bílkovým sněhem

Jablečné řezy s bílkovým sněhem

Výborné hraběnčiny řezy se sněhem z bílků musíte vyzkoušet. Budou se doslova rozplývat na jazyku.

Ingredience:

  • 450 g polohrubé mouky
  • 200 g másla 
  • 3 velká vejce
  • 3 velká jablka
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 80 g třtinového cukru
  • 150 g bílého cukru

Postup:

  • Mouku smíchejte se žloutky (bílky si dejte bokem), máslem, třtinovým cukrem, skořicí a vanilkou. 
  • S těstem pracujte rychle, aby se máslo co nejméně rozpustilo. 
  • Vytvořte bochník, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte na 30 minut vychladit do lednice. 
  • Po vychlazení si oddělte ⅔ těsta, zbytek dejte zpět do lednice.
  • Těsto si vyválejte na tenkou placku a umístěte jej na plech o velikosti 25×25 cm vyložený pečicím papírem.
  • Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na dobu 15 minut. 
  • Mezitím si oloupejte jablka, nastrouhejte je nahrubo a smíchejte je se lžičkou skořice.
  • Bílky si vyšlehejte do husté konzistence. Když jsou téměř hotové, přidejte bílý cukr po lžících a šlehejte do husta. 
  • Na upečený korpus nasypejte strouhanku, navrch dejte jablka a zakryjte je bílky. 
  • Navrch nastrouhejte zbytek těsta a dejte zapéct na dalších 45 minut.
sněhové hraběnčiny řezy
Zdroj: eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.