Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- 1 kg jablek
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce chilli koření nebo pálivé papriky
- 1 lžička mletého zázvoru
- čtvrt lžičky kari koření
- 1 lžíce soli
- 20–25 dkg krupicového cukru
- 3 lžíce rozinek
- 1 dl octa
Postup receptu
- Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme je na menší kostky
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
- Jablka, cibuli, prolisovaný česnek a koření včetně soli dusíme zvolna při velmi mírné teplotě
- Jakmile začne směs houstnout přidáme, cukr, ocet a rozinky a vaříme do rozpuštění cukru
- Množství cukru přizpůsobíme kyselosti jablek
- Ještě horkou směs plníme do skleniček, které zavíčkované obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout nebo sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C