Jáhly jsou významnou surovinou vzniklou po oloupání prosa.
Znáte je? Jsou velice zdravé a v kuchyni mají univerzální využití.
I proto jsme pro vás připravili 6 výborných receptů z jáhel.
Budete překvapeni, jak skvěle mohou chutnat!
Naše recepty
Jak uvařit jáhly
Přesto, že jsou jáhly naprosto univerzální surovinou, kterou používali i naši předkové, v posledních letech se z našich jídelníčků vytratila. Přitom jsou velice zdravé. Pomáhají bojovat s únavou, proti depresím a anémii.
Jak ale uvařit jáhly tak, aby nebyly hořké? Před tím, než je dáte vařit do vody je jednoduše spařte v sítku horkou vodou. Pak je teprve dejte vařit do vody s trochou soli a oleje na 15 minut. Vytvoříte tak základ pro všechny pokrmy, kupříkladu dezerty, knedlíky, polévky, saláty, karbanátky, rizoto a další dobroty.
Další zajímavosti o jáhlách
Jáhly jsou spojeny se zdravým stravováním. Nachází v kuchyni široké využití a jsou složkou různých tradičních pokrmů, například jáhelníku.
Jsou navíc přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou tedy vhodné i pro osoby trpící celiakií.
Pokud máte rádi pokrmy z obilovin, určitě se inspirujte třeba našimi recepty na kuskus.
Do komentářů napište, jak se vám naše zdravé recepty z jáhel povedly.

 
               
               
               
               
               
               Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček