Výborné recepty z jáhel na jednom místě. Jak je připravit nejlépe?

Jáhly jsou významnou surovinou vzniklou po oloupání prosa. 

Znáte je? Jsou velice zdravé a v kuchyni mají univerzální využití.

I proto jsme pro vás připravili 6 výborných receptů z jáhel.

Budete překvapeni, jak skvěle mohou chutnat!

Jak uvařit jáhly

Přesto, že jsou jáhly naprosto univerzální surovinou, kterou používali i naši předkové, v posledních letech se z našich jídelníčků vytratila. Přitom jsou velice zdravé. Pomáhají bojovat s únavou, proti depresím a anémii. 

Jak ale uvařit jáhly tak, aby nebyly hořké? Před tím, než je dáte vařit do vody je jednoduše spařte v sítku horkou vodou. Pak je teprve dejte vařit do vody s trochou soli a oleje na 15 minut. Vytvoříte tak základ pro všechny pokrmy, kupříkladu dezerty, knedlíky, polévky, saláty, karbanátky, rizoto a další dobroty. 

Další zajímavosti o jáhlách

Jáhly jsou spojeny se zdravým stravováním. Nachází v kuchyni široké využití a jsou složkou různých tradičních pokrmů, například jáhelníku.

Jsou navíc přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou tedy vhodné i pro osoby trpící celiakií.

Pokud máte rádi pokrmy z obilovin, určitě se inspirujte třeba našimi recepty na kuskus.

Do komentářů napište, jak se vám naše zdravé recepty z jáhel povedly.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.