Příprava: 20 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 40 dkg hrubé mouky
- 15 dkg měkkého tvarohu
- 2 lžíce másla
- 2 vejce
- 2 – 2,5 dl mléka
- sůl.
Postup receptu
- Vejce utřeme s máslem a tvarohem
- Pak střídavě přidáváme mouku a mléko a osolíme
- Vypracujeme těsto, rozválíme je na 5 mm silný plát a nakrájíme na čtverečky
- Do každého zabalíme jahodu, kterou můžeme obalit v moučkovém cukru
- Knedlíky uvaříme ve vroucí, mírně osolené vodě
- Doba varu asi 7 minut od doby, kdy vyplavou
- Podáváme posypané cukrem nebo polité jahodovým jogurtem