Co může být lepšího než si namazat čerstvé pečivo sladkou domácí marmeládou z jahod.
Co budeme potřebovat
- 0,5 kg jahod
- 0,4 kg cukru krupice nebo krystalu
- šťáva z 1 velkého citrónu
Postup
- Jahody dobře omyjeme.
- Dáme je mísy a zasypeme je polovinou cukru.
- Rozmixujeme tyčovým mixerem do hustší kaše.
- Celou směs scedíme přes cedník do kastrolu nebo do pánve.
- Šťávu v kastrolu začneme vařit na střední teplotu, asi po pěti minutách přidáme zbytek cukru.
- Rozmícháme a vaříme asi dalších deset minut.
- Občas sebereme z povrchu pěnu.
- Před koncem varu přidáme do jahodové marmelády citronovou šťávu.
- Marmeládu plníme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme víčkem, sklenice otočíme dnem vzhůru.
Z jahod se dá udělat lahodné smoothie, které si můžete udělat na několik různých způsobů, podle nás.
Anebo si udělejte vlastní domácí džus. K tomu je potřeba výkonný odšťavňovač, vyberte si v naší recenzi.

Chceme-li z čerstvých jahod připravit i nějakou jinou dobrotu, pak je můžeme jahody použít do pohárů, různých jahodových dezertů, anebo z nich připravit jahodovou pěnu nebo jahodový koktejl.

 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček