Příprava: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Nálev: na 1 l vody
- 50 dkg pískového cukru
- 1 g kyseliny citronové
Postup receptu
- Nálev svaříme a necháme trochu zchladnout
- Přebrané a oprané středně velké jahody zbavíme stopek a kališních lístků
- Opět opláchneme a necháme okapat
- Nasypeme do mísy a zalijeme nálevem teplým asi 60°C
- Jahody musí být potopeny
- Přikryjeme pokličkou a uložíme na 5 hodin do chladna, občas jimi zamícháme
- Pak nálev slijeme, jahody urovnáme do sklenic a nálev přivedeme téměř k varu
- Nalijeme na jahody, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C
- (jahody si udrží pěkný vzhled a jsou dobře proslazené)