Tohle je skvělá odlehčená alternativa klasického bramborového salátu! Připravte si ji podle našeho receptu a uvidíte, že hosté budou nadšeni.
INGREDIENCE
- 1 kg brambor
 - 5 velkých vajec uvařených natvrdo
 - 110 g černých oliv
 - 4 ředkvičky nakrájené na plátky
 - 6 nakrájených jarních cibulek
 - 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
 
Na zálivku:
- 3 lžíce jablečného octa nebo bílého vinného octa nebo podle chuti
 - 1/4 šálku olivového oleje
 - 1 lžíce hořčice
 - 1 lžička soli nebo podle chuti
 - 1 lžička pepře nebo podle chuti
 
POSTUP
- Brambory omyjte.
 - Brambory zalijte studenou vodou, vodu osolte a vše přiveďte k varu.
 - Snižte plamen na mírný a vařte, dokud nezměknou, asi 15-20 minut.
 - Dobře sceďte a nechte mírně vychladnout.
 - Jakmile vychladnou, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
 - Dejte je do mísy spolu s nakrájenou jarní cibulkou.
 - Nakrájejte natvrdo uvařená vejce a ředkvičky a přidejte je také do salátu.
 - Do salátu dejte i olivy.
 - Vše promíchejte.
 - Nyní si připravte zálivku.
 - Vyšlehejte ocet a hořčici.
 - Za stálého šlehání pomalu přilévejte olivový olej, dokud zálivka lehce nezemulguje.
 - Osolte a opepřete.
 - Zálivku jemně promíchejte se salátem a ozdobte čerstvou petrželkou.
 - Servírujte!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček