Této hrníčkové bábovce se říká také rakouský dort. Má vynikající chuť, je vláčná a její příprava není nijak složitá.
Pokud si budete chtít k bábovce připravit opravdový dort, protože chystáte malou oslavu, ale nevíte, jaký udělat korpus? Nechte se inspirovat našimi recepty na dortové korpusy a máte vystaráno.
Ingredience:
- 3 vejce
 - 1 3/4 hrnku moučkového cukru
 - 1/2 hrnku rozpuštěného másla
 - 1 lžíce vanilkového extraktu
 - 2 hrnky polohrubé mouky
 - 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
 - 1/2 lžičky soli
 - 1/2 hrnku mléka + 1 lžíce mléka
 - 2 lžíce kakaového prášku
 - cukr moučka na posyp
 
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 175°C a připravíme si formu na bábovku, kterou vymažeme tukem a vysypeme moukou.
 - Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
 - Ke žloutkům dáme moučkový cukr, máslo, vanilkový extrakt a našleháme do pěny.
 - Do jiné mísy prosejeme mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl.
 - Polovinu sypké směsi vmícháme do žloutků s půlkou mléka.
 - Přidáme zbytek mouky s práškem a solí se zbytkem mléka a vymícháme do hladkého těsta.
 - Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
 - Polovinu těsty vlijeme do formy a do té druhé přimícháme kakao.
 - Nalijeme na světlé těsto a vařečkou či lžící jemně promísíme, aby se obě těsta lehce propojila a vytvořila vzor.
 - Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 60 minut.
 - Špejlí pak zkontrolujeme propečení těsta.
 - Hotovou bábovku vyjmeme z trouby a opatrně vyklopíme na mřížku, aby vychladla.
 - Před podáváním pocukrujeme.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček