Lákají vás jednoduché, rychlé, ale zároveň velice chutné a originální recepty?
Pak je tento pokrm jako dělaný pro vás!
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 400 g brambor
- 2 lilky
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 3 ks řapíkatého celeru
- 1 malý rajčatový protlak
- 200 ml červeného vína
- 300 ml vývaru
- 50 g másla
- 0,5 l mléka
- hladká mouka
- 4 bobkové listy
- sůl, pepř, skořice, olivový olej
Postup
- Cibuli a celer nakrájejte najemno a česnek na plátky.
- Na oleji v hrnci orestujte zeleninu a přidejte k ní maso. Restujte dále.
- Přidejte 2 bobkové listy, protlak, podlijte vínem a nechte vyvařit alkohol. Následně přidejte vývar.
- Směs osolte, opepřete a duste doměkka.
- Lilky nakrájejte na plátky. Osolte je, opepřete a posypte skořicí. Následně je z obou stran je osmahněte.
- V menším hrnci si připravte bešamel, ochucený 2 bobkovými listy.
- Oloupané brambory nakrájejte na plátky a část z nich dejte na dno vymazané zapékací mísy. Poté je zalijte trochou bešamelu.
- Přidejte vrstvu ragú a zakryjte ji lilkem.
- Postup opakujte, dokud nepoužijete všechny přísady.
- Poslední dvě vrstvy by měly být maso a bešamel.
- Pečte v rozehřáté troubě při 180 °C, a to asi 40–45 minut.
- Vaše řecká musaka s hovězím masem je hotová a teď už jen stačí pochutnat si na ní!

Ještě nemáte cukety dost? Pak si můžete, po hlavním jídle, pochutnat na skvělých receptech na cuketové moučníky.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček