Anýz dodá tomuto cukrovíjedinečnou chuť i intenzivní aroma. Vychutnejte ho je v kombinaci s čajem či kávou.
Ingredience:
- 220 g másla
- 300 g hladké mouky
- 250 g krystalového cukru
- 3 vejce
- 5 g mletého anýzu
- 8 g prášku do pečiva
- vejce na potření
Postup:
- Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva.
- Rozklepněte vejce, žloutky dejte do malé misky a bílky do velké mísy.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
- V jiné míse utřete máslo s cukrem, přidejte žloutky a vyšlehejte do krémové konzistence.
- Opatrně vmíchejte sníh z bílků a mletý anýz.
- Postupně vmíchejte též mouku.
- Přikryté těsto nechte přes noc odležet na kuchyňské lince, ne v lednici.
- Předehřejte troubu na 200°C a plechy vyložte pečicím papírem.
- Těsto rozválejte válečkem na tloušťku přibližně půl centimetru.
- Pomocí rozmanitých vykrajovátek vykrájet anýzové cukroví.
- Před vložením do trouby potřete cukroví rozšlehaným vejcem.
- Pečte přibližně 5 minut dozlatova.

Chuť a vůni vašeho vánočního pečiva můžete zvýraznit nejen anýzem, ale též dalším kořením. Inspirujte se recepty na kořeněné cukroví. Použít můžete například skořici, muškátový oříšek, zázvor či hřebíček.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček