Skvěle ochucené jídlo, které je neuvěřitelně jednoduché na přípravu! Před podáváním do něj můžete přidat trochu zakysané smetany, dodá mu tu správnou chuť.
Ingredience
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule nakrájená na plátky
- 3 velké brambory nakrájené na kousky o velikosti sousta
- 1 lžička čerstvého česneku, nasekaného
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 5 šálků vody smíchané s koncentrovaným vývarem
- 2 polévkové lžíce papriky
- 1 polévková lžíce kmínu
- 1 bobkový list
- ¼ lžičky soli
- ⅛ lžičky černého pepře
- petrželka na ozdobu
- zakysaná smetana k servírování
Postup
- Rozpalte pánev s olejem.
- Přidejte cibuli a orestujte doměkka.
- Přidejte česnek a minutu restujte.
- Dále přidejte bobkový list a brambory.
- Dochuťte kmínem a paprikou.
- Celou směs dobře promíchejte na mírném ohni.
- Na brambory v hrnci přidejte rajčatový protlak, dochuťte solí a pepřem.
- Brambory zalijte vývarem a promíchejte.
- Vařte, dokud nejsou brambory měkké.
- Občas promíchejte.
- Doba vaření brambor do měkka může trvat asi 20–30 minut, záleží na velikosti kousku brambor a odrůdě.
- Kousek bobkového listu vyjměte a zlikvidujte.
- Horký guláš podávejte v miskách a ozdobte zakysanou smetanou a čerstvou petrželkou.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček