Kdo by neznal skvělý vepřový gulášek či jiné pochutiny z tohoto druhu masa? Ale takový vepřový vývar – to je skvělým lékem na všechny neduhy!
Zavařený vepřový vývar
Budete potřebovat
- 1 kg vepřové kotlety
- 500 g vepřových žeber
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 2 cibule
- ½ celeru
- ¼ pórku
- sůl, pepř, bobkový list, nové koření
Postup přípravy
- Maso i kosti omyjte a zbavte nečistot.
- Vložte do velkého hrnce a zalijte vodou.
- Vodu osolte a přiveďte k varu.
- Nechte vařit asi 45 minut a poté do hrnce přidejte nakrájenou a očištěnou zeleninu a koření a vařte hodinu.
- Jakmile je vývar hotový, přeceďte ho, maso oberte.
- Do předem připravených sklenic vlijte horký vývar a zavíčkujte.
- Vařte na 100 stupňů po dobu jedné hodiny.
- Další den vařte znovu – 100 stupňů 45 minut.
- Sklenice nechte vychladnout a uskladněte.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček