Tato buchta je jednoduchá, vynikající, s trochou pomerančového likéru a čerstvými meruňkami. Zamilujete si ji nejen vy, ale i celá vaše rodina!
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 250 ml jogurtu
- 2 vejce
- 160 g krupicového cukru
- 1 lžička vanilkové pasty
- 80 ml rostlinného oleje
- 1 lžička pomerančového likéru (například Cointreau)
- 6-8 meruněk, vypeckovaných a rozčtvrcených (neoloupaných)
- pomerančový nebo meruňkový džem (volitelně)
Postup
- Troubu předehřejte na 180°C.
- Dortovou formu 23 × 23 cm vyložte pečicím papírem.
- Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl prosejte dohromady do velké mísy.
- V samostatné misce rozšlehejte jogurt, vejce, cukr, vanilku, olej a likér.
- Nalijte tekuté přísady do směsi mouky a jemně míchejte, dokud se vše nespojí.
- Těsto nalijte do připravené dortové formy.
- Nahoru naaranžujte meruňky.
- Pečte v předehřáté troubě 35 až 40 minut, nebo dokud koláč nebude zlatavý a špejle vložená doprostřed nevyjde čistá.
- Meruňky potřete trochou marmelády, aby měly pěkný lesk.
- Užijte si to!

Podívejte se i na naše recepty na zavařené meruňky, kde se dozvíte spoustu tipů, jak si uchovat své oblíbené ovoce po celý rok.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček