Umíte připravit jen klasickou kachnu s knedlíkem a zelím a chcete vyzkoušet něco méně tradičního ? Zkuste tuto kachnu na pomerančích s medem! Můžete ji podávat s rýží nebo malými bramk ní také hodí aromatické suché červené víno.
INGREDIENCE
- 1 kachna, asi 2,5 kg
- 3 pomeranče
- 4 lžíce oleje
- sůl a kmín
- 1 cibule
- 3 lžíce medu
- 4 lžíce pomerančové marmelády
- 1 lžíce cukru
- 300 ml bílého vína
- 4 lžíce sójové omáčky
POSTUP
- Kachnu opláchneme a osušíme.
- Osolíme a opepříme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, odstraníme i bílou kůru a překrájíme.
- Kůru z jednoho pomeranče oškrábeme škrabkou a nakrájíme nadrobno.
- V pekáči rozehřejeme olej, přidáme cibulku a necháme zesklovatět.
- Přidáme cukr, kůru, vývar, víno a sójovou omáčku.
- Provaříme a vložíme kachnu.
- Přiklopte a pečte při 180 °C asi 2 – 3 hodiny do zlatova.
- Nakonec šťávu slijeme.
- Do šťávy přidáme pomeranče, marmeládu a provaříme.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Můžete přecedit nebo ponechat s kousky pomerančů.
A co osvěžující recepty na smoothie s pomerančem v 5 zdravých receptech? Inspirujte se!