Takový guláš jste zaručeně ještě nejedli! Připravte si guláš z kachního masa podle našeho receptu a už nikdy nebudete chtít jiný. Je to delikatesa!
NGREDIENCE
- 1 větší kachna (nebo 2 menší)
 - 4 cibule
 - 1 lžíce rajčatového protlaku
 - sladká mletá paprika
 - pikantní mletá paprika
 - mletý kmín
 - majoránka
 - sůl
 - 5 pastiňáků
 
POSTUP
- Kachnu omyjeme, osušíme a nožem oddělíma prsa a stehna.
 - Stáhneme z nich kůži, zbylé kosti a křídla posekáme na menší kousky.
 - Maso z prsou nakrájíme na větší kostičky, stehna rozdělíme v kolenním kloubu.
 - Staženou kůži vyškvaříme v hrnci nebo v kotlíku na tuk (začneme ve studeném hrnci).
 - Kůži z hrnce vyjmeme.
 - Na kachním tuku osmahneme osolené a okořeněné kousky stehen dohněda.
 - Maso vyjmeme.
 - Ve stejném hrnci pomalu osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
 - K cibuli přidáme kachní stehna, spolu promícháme a přidáme rajčatový protlak.
 - Po chvíli zasypeme maso a cibuli sladkou i pikantní mletou paprikou, mletým kmínem a trochou sušené majoránky.
 - Vše spolu promícháme.
 - Po chvíli přiddáme nasekané kosti, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a přikryté necháme pomalu vařit 45-60 minut.
 - Do guláše přidáme kachní prsa a oloupané nakrájené pastiňáky.
 - Vaříme dalších 10 minut, poté z něj vyjmeme všechny kosti a dochutíme, případně přidáme čerstvou majoránku.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček