Spojení čokolády a kakaa je vždy bezkonkurenční. Vyzkoušejte ho v tomto receptu!
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku neslazeného kakaového prášku
- 1 šálek másla
- 1 šálek moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1/2 čajové lžičky soli
Náplň
- 1 šálek šlehačky
- 300 g nasekané hořké čokolády
Postup:
- Do mísy prosejte mouku, kakaový prášek a sůl. Odstavte.
- Pomocí mixéru vyšlehejte máslo a cukr.
- Přidejte žloutky a šlehejte, dokud se vše nespojí.
- Přidejte moučnou směs a pomalu vypracujte v těsto.
- Těsto vyklopte na lehce pomoučený povrch a vytvarujte z něj kouli.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu do ledničky vychladit.
- Předehřejte si troubu na 170 °C.
- Plechy na pečení vyložte pečicím papírem.
- Těsto rozválejte válečkem a pomocí vykrajovátek z něj vykrájejte kakaové cukroví.
- Plechy s cukrovím vložte do trouby a pečte 8-10 minut.
- Po upečení nechte cukroví vychladnout a v mezidobě si připravte náplň.
- Šlehačku zahřívejte na mírném ohni, dokud nezačne vřít.
- Horkou smetanu nalijte na čokoládu a za stálého míchání čokoládu rozpusťte.
- Před použitím několik minut počkejte, dokud náplň nezíská hustou konzistenci, která se snadno roztírá.
- Jednotlivé kousky cukroví slepte pomocí čokoládové náplně.

Jazýčky, rohlíčky, kuličky. Inspirujte se našimi recepty na čokoládové cukroví.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček