Kakaovo-vanilkové rohlíčky s javorovým sirupem

Kakaovo-vanilkové rohlíčky s javorovým sirupem
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 20

Kombinace mandlí, javorového sirupu a vanilky dělá z těchto rohlíčků nezapomenutelný gurmánský zážitek.

Ingredience:

  • 100 g špaldové mouky
  • 50 g mletých mandlí
  • 75 g mandlového másla
  • 1 PL lněných semínek
  • 2 PL vody
  • 40 ml javorového sirupu
  • 1/2 čajové lžičky mleté vanilky
  • 1/4  čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 PL kakaa

Poleva

  • 50 g kakaového másla
  • 40 g  mandlového másla
  • 1 PL javorového sirupu

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Lněná semínka smíchejte s vodou a nechte 10 minut odstát, aby zhoustla.
  3. Mouku, mandle, mandlové máslo, javorový sirup, vanilku, kakao a prášek do pečiva lehce smíchejte v míse.
  4. Přidejte lněnou směs a rozmixujte ručním mixérem nebo použijte kuchyňský robot.
  5. Z těsta následně odeberte přibližně polévkovou lžíci a vyválejte ji do tvaru rohlíčku.
  6. Postup opakujte se zbytkem těsta a rohlíčky následně položte na plech s pečicím papírem.
  7. Toto vánoční cukroví bez cukru pečte asi 12 minut, pak ho vyjměte a nechte vychladnout.
  8. Polevu připravíte tak, že kakaové máslo rozpustíte a necháte mírně vychladnout.
  9. Pak do něj metličkou přidejte mandlové máslo a javorový sirup.
  10. Polevou následně rohlíčky ozdobte.
kakaové rohlíčky s javorovým sirupem a bílou polevou
zdroj: heavenlyhealthy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.