Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 50 dkg kapusty
 
- 20 dkg vepřového bůčku
 
- 10 dkg točeného salámu
 
- 2 vejce
 
- 2 rohlíky
 
- 2 dl mléka
 
- 2 větší cibule
 
- 6 stroužků česneku
 
- strouhanka
 
- mletý pepř
 
- sůl.
 
 
Postup receptu
- Nakrájenou kapustu asi 15 minut podusíme
 
- Vychladlou umeleme nebo jemně usekáme s bůčkem, salámem, cibulí, česnekem a rohlíky namočenými v mléce
 
- Osolíme, opepříme, vmícháme vejce a zahustíme strouhankou podle potřeby
 
- Hmotu nalijeme do sádlem vymazaného pekáčku a upečeme
 
- Příloha: vařené brambory, šťouchané brambory, bramborová kaše, zeleninový salát
 
- Obměna: do kapustového prejtu můžeme přidat i dušené houby