Tohle cukroví je naprosto luxusní a velmi oblíbené. Hodně oblíbené a často vyhledávané snad ve všech cukrárnách. Ovšem tomu domácímu se nic nevyrovná. Co potěší nejvíc je, že jich můžete sníst, kolik chcete a nikdo to neuvidí.
Ingredience:
Na kuličky:
- 250 g moučkového cukru
 - 75 ml vody
 - 125 g čerstvého nesoleného másla
 - 100 g mletých vlašských ořechů
 - 100 g drcených máslových sušenek
 - 80 g mléčné čokolády
 - 2 lžičky instantní kávy (může být i bez kofeinu)
 
Na polevu:
- 100 g čokolády na vaření
 - 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
 
Postup:
- Do hrnce dáme vodu, přisypeme cukr, rozmícháme, aby se rozpustil, a dáme vařit na 3 – 4 minuty.
 - Přihodíme máslo a necháme rozpustit, přičemž stále mícháme.
 - Odstavíme, přisypeme mleté ořechy, drcené máslové sušenky, čokoládu, instantní kávu a pečlivě zamícháme, aby se vše propojilo v hladké těsto.
 - Necháme trochu vychladnout a poté odebíráme kousky těsta, z nichž tvarujeme malé kuličky.
 - Ty skládáme na plech vyložený papírem na pečení a pomocí párátka či špejle vytvoříme uprostřed rýhu a na kuličku lehce zatlačíme. Díky tomu budou vypadat jak malá kávová zrna.
 - Nakonec si připravíme polevu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, poté odstraníme z tepla a za stálého míchání přilijeme postupně všechen olej.
 - Kávová zrna ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a necháme zatuhnout.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček