Upečte si tak trochu jiný perník s kávovou chutí a vůní. Kávová poleva dodá tomuto moučníku jiný rozměr!
Ingredience:
- 3,5 hrnku hladké mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 2 velká vejce
- 150g změklého másla
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- strouhaný zázvor (2 lžičky)
- 1/2 lžičky mleté skořice a 1/2 lžičky mletého hřebíčku (nebo lžíci perníkového koření)
- špetka soli
- 3 lžíce javorového sirupu
- 1 hrnek mléka
- 1 lžička jedlé sody
Ingredience na kávovou polevu:
- 80g cukru
- 50g másla
- 30ml mléka
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce kávy
Postup
- Pomocí mixéru nebo ručně smíchejte máslo s třtinovým cukrem do pěny.
- V malé misce rozšlehejte nastrouhaný zázvor s vejcem. Tuto zázvorovou směs přidejte do máslové.
- V samostatné větší míse prosejte mouku, přidejte kypřicí prášek do pečiva, sůl, skořici a hřebíček.
- V malé nádobě smíchejte javorový sirup, mléko a sodu. Tuto směs přidejte do vaječno-máslové směsi a zamíchejte.
- Vzniklou mokrou směs opatrně a postupně zamíchávejte do směsi moukou.
- Hotové perníkové těsto nalijte do pekáčku či na plech a pečte 40-50 minut.
- Mezitím si připravte polevu tak, že v malém hrnci rozpustíte máslo, přidáte cukr, kávu a kakao. Až směs začne bublat, přidáte mléko.
- Nebojte se že směs syčí. Za okamžik syčet přestane a za stálého míchání vytvoříte hladkou polevu.
- Na upečený perník rovnoměrně pomocí stěrky naneste hotovou polevu a dejte chladit alespoň na 1 hodinu do lednice.
- Hotový a vychladlý perník podávejte nakrájený na kostičky.

Máte rádi tvarohové dezerty? Inspirujte se těmito recepty na tvarohové moučníky, ze kterých si určitě vyberete!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček