Klasická babiččina pečená husa

Klasická babiččina pečená husa

Upečte si husu tak, jak to dělávaly naše babičky. Jistě si vzpomínáte na ten plný talíř, po jehož snědení nám bylo ještě přidáno. Na receptu vlastně není nic složitého, akorát délka pečení vám zabere nějaký ten čas.

Ingredience

  • 1 husa
  • Sůl, pepř, kmín
  • Majoránka (nejlépe čerstvé stonky)
  • Voda (můžete použít vývar)

Postup

  • Husu si ještě před přípravou nechte ohřát na pokojovou teplotu.
  • Husu omyjte, očistěte a vyndejte z ní přebytečný tuk.
  • Sádlo vložte na dno pekáče společně s majoránkou.
  • Husu osolte (použijte soli více než si myslíte), opepřete, okmínujte a dovnitř dejte také trochu majoránky.
  • Předehřejte si troubu na 200°C.
  • Husu položte do pekáčku prsy dolů, podlijte vývarem či vodou, přikryjte a pečte.
  • Po 30 minutách pečení husu otočte, polijte, snižte teplotu na 180°C a pečte dalších 30 minut.
  • V průběhu pečení husu polévejte, propichujte tukové polštářky a odebírejte vypečené sádlo.
  • Poté husu naporcujte, vložte zpět do pekáčku a pečte odkryté dokud husa nebude mít kůrčičku. Průběžně polévejte.
  • Hotovou husu podávejte s knedlíkem, zelím nebo třeba s bramborami.
Naporcovaná upečená husa
Zdroj: omnivorescookbook.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.