Bublanina jako od babičky. Sladké třešně a třené těsto – recept, na kterém si zaručeně pochutnáte.
Ingredience
- 200 g krystalového cukru
 - 200 g másla
 - 100 g hladké mouky
 - 100 g polohrubé mouky
 - 4 bílky
 - 4 žloutky
 - 400 g vypeckovaných třešní
 - špetka soli
 - 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
 
Postup
- Změklé máslo vyšlehejte s cukrem.
 - Přidejte žloutky a opatrně zašlehejte.
 - Přisypte oba druhy mouky, špetku soli, kypřicí prášek a promíchejte.
 - Z bílků vyšlehejte sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta.
 - Plech nebo zapékací formu vymažte máslem a vysypte krupicovým cukrem.
 - Nalijte těsto, posypte ho třešněmi a dejte na 30 minut péct do trouby vyhřáté na 150°C.
 - Hotovou bublaninu poprašte moučkovým cukrem.
 

Máte přebytek jahod? Podívejte se na další recepty s jahodami.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček