Pod tímto názvem si možná někteří z vás představí nějakou gurmánskou lahůdku francouzské kuchyně, kde jsou žáby běžnou součástí jídelníčku.
Ovšem v tomto případě jde o vynikající a naprosto jednoduché cukroví, které si můžete připravit na několik způsobů ke kávě či čaji. Ostatně k odpolední kávičce zkuste také recepty na ořechový dort.
Ingredience:
Na těsto:
- 350 g hladké mouky
 - 100 g hnědého cukru
 - Špetka soli
 - 2 vejce (velikost M)
 - 250 g másla
 
Na náplň:
- 80 g mletých vlašských ořechů
 - 80 g sušených meruněk
 - 1 polévková lžíce hnědého cukru
 - 100 g smetany ke šlehání
 - 2 polévkové lžíce likéru Amaretto
 - 1 žloutek
 - 1 polévková lžíce mléka
 - Moučkový cukr na posypání
 
Postup:
- Do mísy prosejeme mouku, hnědý cukr, sůl a vejce. Přidáme na kousky nakrájené máslo a vypracujeme hladké těsto.
 - Zabalíme do fólie a necháme alespoň 1 hodinu odpočinout v lednici.
 - Na náplň rozdrtíme v mixéru vlašské ořechy a meruňky. Vmícháme hnědý cukr, smetanu a Amaretto.
 - Takto připravenou náplň přiklopíme a dáme na 1 – 2 hodiny vychladit do lednice.
 - Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.
 - Těsto rozválíme na placku o tloušťce 3 – 4 mm a vykrajujeme kolečka o průměru cca 7 cm.
 - Smícháme žloutek s mlékem a tím potřeme kolečka.
 - Do středu každého kolečka dáme 1 vrchovatou lžičku náplně.
 - Kolečko přeložíme a okraje k sobě přitlačíme pomocí vidličky.
 - Kapsičky položíme na plech vyložený pečicím papírem.
 - Pečeme v předehřáté troubě asi 15-20 minut.
 - Vyjmeme z trouby a přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.
 - Ořechovo-meruňkové kapsičky po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček