Ozvláštněte si tradiční linecké cukroví přídavkem kokosu. Milovníci kokosu si tuto chuť zamilují.
Ingredience
- 380g hladké mouky
- 100g moučkového cukru
- 250g Hery (nebo jiného tuku)
- 2 žloutky
- Kůra z jednoho malého citronu (nebo balení citronové kůry)
- 50g strouhaného kokosu
- Marmeláda na slepování
Postup
- Do misky prosejte mouku a moučkový cukr. Dále přisypejte strouhaný kokos a nastrouhanou citronovou kůru. Pořádně promíchejte.
- Přidejte dva žloutky (oddělené od bílků) a nakonec změklou Heru.
- Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, nejlépe rukama. Poté dejte těsto na hodinu do ledničky.
- Posypejte si vál hladkou moukou. Těsto poté rozdělte na několik kusů a z těch vyválejte několik milimetrů tlustou placku. Pomocí vykrajovátek vykrajujte různé tvary, nejlépe kolečka.
- Kusy jednotlivých koleček si propočítejte, aby vám poté seděl počet na slepování k sobě.
- Na plech vyložený pečícím papírem pokládejte vykrojené tvary alespoň centimetr od sebe.
- Troubu předehřejte na 180°C a poté cukroví pečte do zrůžovění. Dobu pečení si pozorně sledujte. Každá trouba se liší a peče jinak rychle.
- Upečené cukroví nechejte 3 minuty stát a ztvrdnout, poté přendejte na talíře, aby lépe chladlo.
- Linecká kolečka skladujte na chladném místě. Změklé linecké cukrové poté slepujte marmeládou. Můžete navíc ozdobit podle své fantazie např. čokoládou.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček