Taky máte rádi koláče s křupavou drobenkou? Upečte si tento recept – je rychlý a jednoduchý.
Budete potřebovat:
Těsto:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 kávovou lžičku prášku do pečiva
- ¾ hrnku cukru krupice
- 1 kávová lžička vanilkového extraktu nebo semínek z vanilkového lusku
- ½ kávové lžičky citronové kůry
- ½ hrnku másla pokojové teploty
- 2 vejce
- švestky
Drobenka:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- ½ hrnku cukru krupice
- ¼ kávové lžičky mleté skořice
- ½ hrnku másla pokojové teploty
Postup přípravy:
- Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
- V misce smíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva.
- Přidejte cukr, vanilkový extrakt, čerstvou citronovou kůru, máslo a vejce.
- Všechny ingredience vymíchejte do hladkého a krémovitého těsta.
- Připravte si kulatou formu o průměru 22 centimetrů – vymažte máslem nebo vyložte pečícím papírem.
- Těsto rovnoměrně vylijte na připravenou formu.
- Švestky očistěte a nakrájejte na plátky.
- Opatrně je začněte uspořádaně skládat na těsto ve formě.
- Jakmile máte hotovo, připravte si drobenku.
- Do misky vložte mouku, cukr, skořici – vše smíchejte.
- Poté k sypké směsi dejte máslo pokojové teploty a ingredience spojte – měly by vzniknout drobky, podle hustoty přisypte mouku nebo máslo.
- Vzniklou drobenku nasypte na švestky v koláči.
- Pečte po dobu 50 minut na 180 stupňů – dokud horní část lehce nezezlátne.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček