Příprava: 25 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 125 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 120 g másla
- 1/2 prášku do pečiva
- 150 g polohrubé mouky
- 75 g Solamylu
- troška skořice
- 70é g rebarbory
- 100 g moučkového cukru na posypání koláče
Drobenka:
- 50 g moučkového cukru
- 50 g hrubé mouky
- 40 g másla
Postup receptu
- Máslo utřeme společně s cukrem a postupně k němu přidáváme vejce
- Do mouky zamícháme prášek do pečiva, skořici, Solamyl a vše dobře promícháme v těsto
- Těsto pak dáme do vymazané a vysypané formy
- Rebarboru musíme oloupat a očistit, pak ji krájíme na tenčí pruhy, které dáme na těsto, a posypeme hodně cukrem (je docela kyselá) a taky drobenkou
- Pak koláč pečeme ve středně teplé troubě a asi 35 minut