Papriky si můžete zakonzervovat i v troubě a navíc je to opravdu jednoduché!
Budete potřebovat
- papriky
- nálev
- zavařovací sklenice
- hluboký plech s utěrkou
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 90 stupňů.
- Sklenice na zavařování sterilizujte i s víčky.
- Připravte si sladkokyselý nálev.
- Nachystejte si papriky – zbavte je jadřinců, stopek a omyjte je.
- Podle libosti je nakrájejte na požadovanou velikost.
- Papriky naskládejte do sklenic (můžete přidat kolečko cibule, chilli papričky, koření apod.) a zalijte nálevem.
- Naskládejte sklenice do hlubokého plechu, který je vyložený utěrkou.
- Sklenice podlijte vodou a pečte asi 20-25 minut.
- Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
- Uskladněte na vyhovující místo.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček