Při konzervování vepřového masa si můžete vepřové nakombinovat – zkuste vepřový bůček, krkovičku a plecku nebo vepřové koleno.
Budete potřebovat
- 2 kg vepřového bůčku
- 2 kg vepřové krkovice
- 2 kg vepřové plece
- 6 plátků anglické slaniny
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- česnek
- voda
- tymián
- olej
- zavařovací sklenice
- zavařovací hrnec s teploměrem
Postup přípravy
- Nejdříve maso očistěte, zbavte šlach, přebytečného tuku a omyjte.
- Maso nakrájejte na menší kousky – tak, aby se vlezly do sklenic.
- Vyrobte si marinádu – smíchejte sůl, pepř, kmín, drcený česnek a tymián s trochou oleje.
- Nakrájené kousky masa naložte do marinády a nechte pár hodin uležet v lednici.
- Připravte si velký pekáč na maso a vymažte ho trochou sádla.
- Kousky masa vložte do pekáče, podlijte trochou vody a pečte tak, jak jste zvyklí.
- Mezitím si pořádně sterilizujte zavařovací sklenice a víčka.
- Do usušených sklenic upečené maso vkládejte ještě horké.
- Zalijte trochou vody nebo výpekem z pečeného masa.
- Pokud nevíte, co s opečenou kůží z bůčku, můžete kousek vložit do sklenice s masem.
- Okraj zavařovací sklenice otřete do sucha a zavíčkujte.
- Vložte sklenice do hrnce, které podlijte vodou.
- Vařte jednu hodinu na 95-98 stupňů.
- Po vychladnutí sklenice uskladněte – sklenice neotáčíme víčkem dolů, aby tuk zůstal nahoře.

Vyzkoušejte také naše recepty na konzervování uzeného masa. Jsou vynikající!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček