Šťavnaté vepřové masíčko je oblíbená lahůdka, kterou nepohrdne snad nikdo. Naložte si ho ve vlastní šťávě a celá rodina se po něm bude moct utlouct!
Budete potřebovat
- vepřovou plec, krkovici a bůček
- masový vývar nebo převařenou vodu
- sůl
- bylinky, koření
Postup přípravy
- Mix vepřového masa očistěte, lehce propláchněte a nakrájíme na velké kostky.
- V míse maso smíchejte se solí, pepřem, drceným kmínem a sušenými bylinkami – záleží na vašem výběru.
- Přidejte studený vývar nebo převařenou vodu, promíchejte a nechte v lednici odležet alespoň 12 hodin.
- Mezitím si připravte zavařovací sklenice a víčka, která řádně sterilizujte a nechte vysušit.
- Sklenice začněte plnit masem a do ¾ sklenice vývarem či vodou – maso musí být ponořené.
- Okraje sklenic zbavte mastnoty a uzavřete víčky.
- Vepřové maso sterilizujeme ve dvou fázích – každý den jedenkrát.
- První den zavařujte při teplotě 100 stupňů po dobu jedné hodiny a další den 95 stupňů po dobu jedné hodiny.
- Vychladlé sklenice skladujte v chladu a temnu.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček