Konzervovaný fazolový salát

Konzervovaný fazolový salát
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Černooké fazole, edamame a zelené křupavé fazolky – to vše naložené v pikantním solném roztoku. Tento salát se skvěle hodí jako příloha k vašem letnímu grilování a sklidí větší ohlasy než cokoli jiného.

INGREDIENCE:

  • 1 a ¼ šálku sušených černookých fazolí
  • 340 g čerstvých zelených fazolek, oříznutých a nakrájených na polovinu
  • 1 a ¾ šálku jablečného octa
  • 1 a ½ šálku cukru
  • 1 a ½ šálku vody
  • ¾ šálku citronové šťávy
  • ½ šálku olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 a ½ šálku mražených loupaných sójových bobů edamame
  • 1 žlutá cibule nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, lisované

POSTUP:

  • Opláchněte černooké fazole a vložte je do velkého hrnce se 4 šálky vody.
  • Přiveďte vodu k varu, poté snižte teplotu na mírný plamen,  přikryjte pokličkou  a vařte 45 až 60 minut nebo do změknutí.
  • Sceďte a znovu propláchněte.
  • Fazole dejte do velké mísy stranou.
  • Ve stejném velkém hrnci přiveďte k varu 4 šálky vody a poté přidejte zelené fazolky.
  • Vařte 5 minut doměkka a poté fazole sceďte a vložte do mísy k černookým fazolím.
  • Postavte stejný hrnec na sporák a smíchejte ocet, cukr, vodu, citronovou šťávu, olej a sůl.
  • Za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil.
  • Přidejte černooké fazole, zelené fazolky, edamame, cibuli a česnek.
  • Jakmile se směs začne vařit, stáhněte z ohně.
  • Sklenice a víčka umyjte teplou mýdlovou vodou a poté je sterilizujte 10 minut ve vroucí vodě ve vodní lázni.
  • Nalijte směs do sklenic o velikosti 2,5 l a ponechte asi centimetr volného prostoru.
  • Pomocí malé špachtle odstraňte případné vzduchové bubliny.
  • Očistěte boky a okraje sklenic a zavíčkujte.
  • Naplňte nádobu na vodní lázeň vodou, položte připravené sklenice na stojan a ujistěte se, že jsou sklenice zakryty asi 5 cm vody.
  • Přiveďte vodu k varu.
  • Jakmile se voda vaří, stopněte si 15 minut.
  • Pomocí kleští bezpečně vyjměte sklenice a položte je na mřížku nebo utěrku, aby úplně vychladly.
Nakládané fazole ve sklenicích.
www.aimeemars.com
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.