Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- sůl
- 3 lžíce kopru ( může být čerstvý
- sušený
- sterilovaný
- mražený)
- 1 lžička octa
- 1/2 kostky bujónu
- 3/4 l vody
- 2 dl sladké nebo zakysané smetany.
Postup receptu
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou a povaříme
- Přidáme nasekaný kopr a část bujónové kostky
- Necháme přejít varem, podle chuti osolíme a okyselíme a vmícháme kelímek sladké nebo zakysané smetany
- Do omáčky vložíme na celá nebo na půlky překrojená vařená vejce a necháme prohřát
- Příloha: knedlík, těstoviny