Příprava: 20 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3 – 4 brambory
- 40 g másla
- 30 g hladké mouky
- 1 l vody
- kopr dle chuti
- 3 lžičky octu
- 250 ml smetany 10%
- cukr
- 1/2 lžičky soli
- 1 hovězí nebo zeleninový bujón
- 2 vejce
Postup receptu
- Máslo rozpustíme, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku
- Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a uvedeme do varu
- Osolíme a vložíme oškrábané, na kostičky nakrájené brambory
- Vaříme za občasného zamíchání na mírném plameni asi 20 minut, nebo do změknutí brambor
- Přidáme bujón, ocet, cukr, jemně nakrájený kopr a necháme přejít varem
- Vmícháme smetanu a polévku prohřejeme, ale už nevaříme
- Před podáváním polévku dochutíme
- Na talíři polévku doplníme vařeným vejcem nasekaným na menší kousky