Kotlety s červeným zelím

Kotlety s červeným zelím
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 vepřové kotlety
  • 1 sklenice červeného sterilovaného zelí
  • 75 dkg -1 kg brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • mletá sladká paprika
  • olej.

Postup receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka
  2. Maso nakrájíme na plátky, česnek posekáme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka
  3. Do olejem vymazaného pekáčku naskládáme větší část brambor nakrájených na silnější plátky, osolíme je a okmínujeme
  4. Pak rozložíme kotlety, které osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a posypeme česnekem
  5. Na maso narovnáme na kolečka nakrájenou cibuli a ni dáme okapané červené zelí (bez láku)
  6. Poslední vrstvou jsou zbývající plátky brambor, které opět osolíme a okmínujeme a navíc je poprášíme mletou paprikou
  7. Mírně podlité pečeme v předehřáté troubě nejméně 1 hodinu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.