Příprava: 30 minut
Vaření: 100 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 130 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- hřbet a zadní stehna z králíka
- sůl
- mletý zázvor
- 2 lžíce sádla
- 5 dkg slaniny
- 2 cibule.
Postup receptu
- Maso z králíka naporcujeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem
- Na sádle rozškvaříme nakrájenou slaninu a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova
- Vložíme porce masa a opečeme je ze všech stran
- Pak vše včetně výpeku přeložíme do pekáčku a pečeme v troubě doměkka
- Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme
- Příloha: dušená rýže, zeleninový salát