Luxusně připravený králík, který se peče spolu s pivem, medem, rozmarýnem a žampiony, má nezapomenutelnou chuť, kterou si zamiluje snad každý!
INGREDIENCE
- 1 králík, naporcovaný na kusy
 - 1 plechovka piva
 - 2 hrnky hladké mouky
 - olivový olej
 - 1 lžíce medu
 - 400 g žampionů
 - 1 větvička rozmarýnu
 - mletá sůl
 - pepř
 - trochu brambor jako příloha (volitelně)
 
POSTUP
- Králíka nejprve nakrájejte na střední kousky (kosti nechte) a očistěte pod tekoucí vodou.
 - Důkladně ho osušte papírovými utěrkami.
 - Poté přidejte mouku, sůl, pepř a kousky králíka do igelitového sáčku, sáček dobře uzavřete a protřepávejte, dokud nejsou všechny kousky masa rovnoměrně pokryty moukou.
 - Dejte pánev naplněnou olivovým olejem do výšky 1 cm na vysoký plamen a když je olej rozpálený, přidejte pomoučené kousky masa.
 - Opečte maso z obou stran, aby získalo pěknou zlatohnědou barvu.
 - Každý hotový kousek položte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný olej.
 - Na čerstvém olivovém oleji orestujte žampiony.
 - Když změknou, přidejte plechovku piva a lžíci medu.
 - Počkejte, až se alkohol z piva odpaří, a sundejte pánev z ohně.
 - Do hrnce s pokličkou vhodného do trouby vložte kousky králíka a přidejte žampiony a navrch přilijte pivo.
 - Dejte pozor, abyste si vybrali hrnec s malým průměrem dna, protože všechny kousky masa by měly být zakryté nebo většinou ponořené v omáčce.
 - Do hrnce vložte větvičku rozmarýnu, přiklopte pokličkou a dejte do předehřáté trouby na 230°C na 20 minut a poté teplotu snížte na 180°C na dalších 50-70 minut.
 - Když budete čekat, až se maso upeče, můžete si připravit přílohu.
 - Tento králík se skvěle hodí třeba k bramborám vařeným se slupkou.
 - Můžete je povařit, nakrájet na kousky, posypat solí a pepřem a vložit do trouby na 180 stupňů Celsia, aby se udělala kůrčička.
 - Dobrou chuť!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček