Křehký hruškový koláč s mandlemi

Křehký hruškový koláč s mandlemi

Kombinace hrušek a mandlí nezní vůbec špatně, co? Přemýšlíte, co si upéct ke kafíčku? Tak proč nevyzkoušet tento skvělý dezert? Máme pro vás i videorecept, pečení může být o to snazší.

Ingredience:

  • 2 vejce 
  • ½ hrnku másla 
  • ½ hrnku cukru 
  • ⅓ hrnku hladké mouky 
  • 1 hrnek mletých mandlí 
  • 1 a ½ hrnku mandlových lupínků
  • 3 hrušky 
  • 1-2 lžičky mléka 
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo pasty
  • 1-2 lžičky vanilkového cukru
  • ½ lžičky prášku do pečiva 

Postup:

  • Cukr s máslem si vyšlehejte do nadýchané pěny. 
  • Přidejte vanilkový extrakt nebo pastu, zamíchejte. 
  • Přidejte vejce jedno po druhém, prošlehejte. 
  • Přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva, mleté mandle a polovinu mandlových lupínků a promíchejte. 
  • Nakonec přidejte mléko a promíchejte. 
  • Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru asi 20 cm. 
  • Na vrch těsta naskládejte oloupané a na poloviny nakrájené hrušky a mírně je zatlačte, aby stále vykukovaly nad hladinu těsta. 
  • Pečte na 180 °C po dobu 25 minut.
  • Poté koláč vytáhněte z trouby, posypejte zbytkem mandlových lupínků a vanilkovým cukrem a dejte péct ještě na dalších 10 minut. 
hruškový koláč s mandlemi
Zdroj: seasonsandsuppers.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.