Kombinace hrušek a mandlí nezní vůbec špatně, co? Přemýšlíte, co si upéct ke kafíčku? Tak proč nevyzkoušet tento skvělý dezert? Máme pro vás i videorecept, pečení může být o to snazší.
Ingredience:
- 2 vejce
- ½ hrnku másla
- ½ hrnku cukru
- ⅓ hrnku hladké mouky
- 1 hrnek mletých mandlí
- 1 a ½ hrnku mandlových lupínků
- 3 hrušky
- 1-2 lžičky mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo pasty
- 1-2 lžičky vanilkového cukru
- ½ lžičky prášku do pečiva
Postup:
- Cukr s máslem si vyšlehejte do nadýchané pěny.
- Přidejte vanilkový extrakt nebo pastu, zamíchejte.
- Přidejte vejce jedno po druhém, prošlehejte.
- Přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva, mleté mandle a polovinu mandlových lupínků a promíchejte.
- Nakonec přidejte mléko a promíchejte.
- Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru asi 20 cm.
- Na vrch těsta naskládejte oloupané a na poloviny nakrájené hrušky a mírně je zatlačte, aby stále vykukovaly nad hladinu těsta.
- Pečte na 180 °C po dobu 25 minut.
- Poté koláč vytáhněte z trouby, posypejte zbytkem mandlových lupínků a vanilkovým cukrem a dejte péct ještě na dalších 10 minut.
