Konzistenci krému můžete upravovat přidáním či ubráním množství vývaru, záleží na tom, zda dáváte přednost hustší, nebo tekutější variantě.
Ingredience:
- 800 g batátů
- 1 cibule
- 3 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1 PL čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 2 PL olivového oleje
- 1/4 čajové lžičky vloček červeného pepře
- 1/4 čajové lžičky sladké papriky
- sůl, pepř
Postup:
- V hrnci zahřejte olej, přidejte do něj nakrájenou cibuli a mrkev a restujte, přibližně 6-8 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte prolisovaný česnek, zázvor, červený pepř, papriku a restujte ještě 2-3 minuty.
- Přidejte na kostičky nakrájené batáty a zeleninový vývar.
- Přiveďte směs k varu.
- Poté teplotu snižte a duste pod pokličkou přibližně 15-20 minut, dokud batáty nebudou měkké.
- Pomocí ponorného mixéru nebo kuchyňského robota rozmixujte směs do podoby krému.
Batátový krém můžete ozdobit pistáciemi, vločkami červeného pepře či jogurtem.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček