Hutná a krémová polévka s česnekem je naprosto ideální do podzimních plískanic nebo chladných zimních dnů.
INGREDIENCE
- 40 stroužků česneku
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 2 lžíce másla
 - 2 středně velké cibule
 - ½ lžičky sušeného tymiánu
 - 4 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
 - ½ hrnku smetany ke šlehání
 - ½ lžičky soli
 - ½ lžičky pepře
 - ½ hrnku najemno nastrouhaného sýru (eidam, gouda, parmazán)
 - 1 velká brambora
 - krutony z rohlíku nebo bagety
 
POSTUP
- Jako první si upečeme česnek (na pečení budeme potřebovat 22 stroužků).
 - Dvě lžíce olivového oleje si smícháme se solí a pepřem a česnek tím potřeme.
 - Dáme péct na 45 minut do trouby nahřáté na 180°C.
 - Po dopečení si na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme.
 - Následně přidáme tymián, upečený česnek a zbytek, tedy 18 stroužků, prolisovaného česneku.
 - Necháme vše provonět, pak přidáme na kostičky nakrájenou bramboru.
 - Vše podlijeme vývarem a necháme vařit do měkka.
 - Poté si polévku rozmixujeme do jemné struktury, zjemníme smetanou a dochutíme solí, pepřem.
 - Podáváme posypané sýrem a chceme-li, pak také s krutony.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček