Výživná pomazánka, která může být nejen chutnou večeří, ale také předkrmem či jednou z možností pro rodinnou oslavu či večírek.
Ingredience:
- 1 menší slepice
- 250 g smetanového sýra
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1 stroužek česneku
- 1 čajová lžička worcestrové nebo sójové omáčky
- sůl
- pepř
Postup:
- Slepici uvařte v hrnci s osolenou vodou doměkka.
- Maso nechte vychladnout, poté ho zbavte kůže a pomocí vidličky z něj natrhejte po směru vláken jakési tenké proužky.
- Následně v misce smíchejte smetanový sýr, zakysanou smetanu, prolisovaný česnek, worcestrovou omáčku, sůl a pepř.
- Směs důkladně promíchejte a teprve poté do misky přidejte také kousky slepice.
- Opět promíchejte a dejte alespoň na hodinu odpočinout do ledničky.
Hutná pomazánka ze slepice chutná skvěle nejen na čerstvém pečivu, ale také na slaných krekrech.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček