Tyto smetanové gnocchi s kuřecím masem a špenátem jsou neuvěřitelně jednoduché a přitom tak luxusní! Tuto večeři pro celou rodinu si připravíte za méně než 20 minut.
INGREDIENCE
- 4 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 lisované stroužky česneku
- ½ lžičky italského koření
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 šálek kuřecího vývaru
- ¾ šálku smetany ke šlehání
- 2 šálky vařeného nasekaného kuřete
- 1 až 2 šálky strouhaného parmazánu
- 450 g gnocchi
- 1 šálek čerstvého špenátu
- sůl a pepř dle chuti
POSTUP
- Do velké pánve přidáme máslo, olivový olej a prolisovaný česnek a vaříme na mírném ohni 3–4 minuty, dokud česnek nezměkne, ale nezbarví se.
- Přidáme italské koření a mouku, dobře promícháme.
- Pomalu přiléváme kuřecí vývar a šleháme, aby se spojil s moukou.
- Vaříme 5-7 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Po uvaření přidáme nakrájené kuřecí maso, smetanu a nastrouhaný parmazán.
- Směs necháme na mírném ohni povařit.
- Mezitím přivedeme vodu ve velkém hrnci k varu.
- Jakmile se voda vaří, přidáme 1 lžíci soli a poté gnocchi.
- Vaříme, dokud gnocchi nevyplavou na povrch, poté scedíme nebo gnocchi vyjmeme děrovanou lžící.
- Scezené noky přidáme do omáčky, přidáme sůl a pepř, a podle potřeby dále dochutíme.
- Nakonec vmícháme špenát a necháme v horké omáčce zvadnout.
- Podáváme s extra parmazánem a černým pepřem.
Máme pro vás také další recepty na špenátové smoothie, které jsou extra zdravé a zároveň extra chutné!