Tyto smetanové kuřecí noky se špenátem jsou ideálním jídlem pro rodinnou večeři, protože je připravena za méně než 20 minut.
Co budeme potřebovat
- 4 lžíce másla
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 4 stroužky česneku (mleté)
 - 1/2 lžičky italského koření
 - 2 lžíce mouky
 - 235 ml kuřecího vývaru
 - 180 ml husté smetany
 - 280 g vařeného kuřecího masa
 - 200 g strouhaného parmazánu
 - 450 g noků
 - 30 g čerstvého špenátu
 - sůl
 - pepř
 
Postup
- Do velké pánve přidejte máslo, olivový olej a nasekaný česnek a vařte na mírném ohni 3–4 minuty, dokud česnek nezměkne, ale nezbarví se.
 - Přidejte italské koření a mouku, dobře promíchejte.
 - Pomalu přilévejte kuřecí vývar a šlehejte, aby se ingredience spojily v hladkou směs.
 - Vařte 5-7 minut, dokud omáčka nezhoustne.
 - Po uvaření přidejte nakrájené kuřecí maso, smetanu a nastrouhaný parmazán. Směs necháme na mírnou teplotu provařit.
 - Mezitím přiveďte k varu velký hrnec s vodou.
 - Jakmile se vaří, přidejte sůl, poté noky. Vařte, dokud noky nevyplavou na povrch.
 - Scezené noky přidáme do omáčky, dochutíme solí a pepřem.
 - Nakonec vmícháme špenát a necháme v horké omáčce zavadnout.
 - Podávejte s extra parmazánem a černým pepřem posypaným přes gnocchi.
 
Abyste si mohli užít delikátní chuť tohoto pokrmu je potřeba mít kvalitní kuchyňské vybavení. V tomto případě je to spolehlivá ocelová pánev, která vám bude po ruce při každém takovém vaření! Koukněte sami na naší recenzi a přesvědčte se, že lepších pánví není!


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček