Gratinované brambory s mrkví, kuřecím masem, špenátem a sýrem v tomto chladném období oceníte. Jedná se o sytý pokrm, který vás zahřeje a zároveň uspokojí vaše chuťové buňky.
Co budete potřebovat
- 1 lžíce rostlinného oleje
 - 1 cibule, oloupaná a nakrájená
 - 2 stroužky česneku, oloupané a nasekané
 - 3 střední mrkve, oloupané a nakrájené na malé kousky
 - 4 lžíce bílého vína
 - 215 ml smetany ke šlehání
 - 1 lžička dijonské hořčice
 - 100 g zralého čedaru, nastrouhaného
 - 50 g strouhaného parmazánu
 - ½ lžičky soli
 - ½ lžičky pepře
 - špetka sušeného tymiánu
 - 375 g vařeného kuřecího masa, nakrájeného
 - 100 g listů baby špenátu
 - 350 g baby brambor, nakrájených na tenké plátky (není třeba loupat)
 - 1 lžíce rozpuštěného másla
 - čerstvý tymián na ozdobu
 
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
 - Ve velké pánvi rozehřejte olej.
 - Přidejte cibuli, česnek a mrkev a opékejte na středním plameni za pravidelného míchání, dokud cibule nezměkne.
 - Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty.
 - Přidejte smetanu a hořčici a promíchejte.
 - Zahřívejte téměř k varu, poté vmíchejte oba sýry spolu se špetkou soli, pepře a sušeného tymiánu.
 - Přidejte vařené maso a špenát a prohřívejte, dokud špenát nezvadne.
 - Směs nandejte do velké zapékací mísy a na ni navrstvěte brambory, začněte zvenčí směrem dovnitř.
 - Po zakrytí plátky brambor vše potřete rozpuštěným máslem a posypte špetkou soli a pepře.
 - Vložte do trouby a pečte 30-40 minut, dokud brambory nezměknou a nezezlátnou.
 - Před podáváním posypte čerstvým tymiánem.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček