Bylinková krkovička pečená na pórku

Bylinková krkovička pečená na pórku
Příprava: 10 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velký pórek
  • 10 dkg másla
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 lžičky tymiánu
  • olej

Postup receptu

  1. Krkovici omyjeme a osušíme
  2. Česnek prolisujeme, maso jím potřeme, osolíme, opepříme, potřeme majoránkou a tymiánem
  3. Do pekáčku nalijeme olej a ze všech stran krkovici zprudka opečeme
  4. Podlijeme vodou a přikryté pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 40 minut
  5. Pórek nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k masu
  6. Pečeme dalších 20 minut
  7. Během pečení přeléváme výpekem
  8. Před koncem odkryjeme, aby krkovička získala křupavou kůrku

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.